Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-09-29/mai-multe-companii-nipone-sunt-interesate-sa-investeasca-in-republica-moldova-45626.html
Data: Sep 29, 2016 (22:03)

Mai multe companii nipone sunt interesate să investească în Republica Moldova

Republica Moldova este interesată în amplificarea relațiilor comercial-economice cu Japonia în domeniile de interes comun, în special la compartimentul realizării proiectelor investiționale. Declarația a fost făcută astăzi de viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții a 12 companii japoneze, care activează în România.
 
În cadrul întrevederii, Vitalie Iurcu a făcut o prezentare a politicilor în domeniul mediului de afaceri, a progreselor privind armonizarea legislației naționale cu aquis-ul comunitar, dar și a rezultatelor implementării Acordului de Liber Schimb cu UE, încurajând antreprenorii niponi să-și lanseze afacerile în țara noastră.
 
Viceministrul Economiei a menționat că intrând pe piața din Republica Moldova și utilizând oportunitățile oferite de Zonele Economice Libere și Parcurile Industriale, investitorii japonezi ar putea găsi în Republica Moldova platforme atractive pentru dezvoltarea afacerii pentru exportul produselor inclusiv pe piaţa UE.
 
În context, Ministerul Economiei va oferi reprezentanților companiilor nipone posibilitate să familiarizeze cu condițiile de activitate în țara noastră în cadrul unor vizite de documentare la mai multe ZEL-uri și PI din diferite zone ale țării.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, între Republica Moldova și Japonia sunt semnate 37 acorduri (majoritatea vizează acordarea asistenței financiare şi tehnice Republicii Moldova), iar în proces de examinare sunt alte 6 acorduri bilaterale.