Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-09-29/iurie-chirinciuc-a-avut-o-int-lnire-cu-reprezentan-ii-companiilor-care-repara-drumurile-din-republic-45629.html
Data: Sep 29, 2016 (20:13)

Iurie Chirinciuc a avut o întâlnire cu reprezentanții companiilor care repară drumurile din Republica Moldova

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a avut astăzi, 29 septembrie 2016, o întrevedere cu reprezentanții companiilor care efectuează în prezent lucrări de reparație pe traseele din Republica Moldova. Prezent la ședință, directorul interimar al Administrației de Stat a Drumurilor Veaceslav Teleman a prezentat care este situația la moment pe drumurile din țară, dar și progresul înregistrat de către agenții economici.

Astfel, Iurie Chirinciuc le-a solicitat drumarilor să lucreze cât mai intens pentru ca la începutul perioadei reci, pe traseele aflate în reparație să se poată circula în condiții normale, iar șoferii să nu întâmpine probleme atunci când se află la volan. De asemenea, oficialul i-a atenționat pe agenții economici să depună eforturi mari pentru a efectua lucrările calitativ. În caz contrat aceștia vor fi amendați. De altfel, până acum, două companii au fost amendate cu câte o mie de euro pe zi, după ce au fost găsite nereguli în lucrările făcute de ei. Este vorba de întreprinderea care repară porțiuni din traseele Hâncești-Leușeni, dar și Chișinău-Ungheni.

Cât ține de alocarea banilor pentru lucrările efectuate, aceștia nu vor întârzia să fie transferați pe conturile companiilor, a mai dat asigurări Iurie Chirinciuc. Precizăm că în prezent, cele mai mari întârzieri sunt înregistrate de companiile „Evrascon”, (care repară porțiuni din traseul Chișinău-Unheni, dar și Hîncești-Leușeni) dar și „OHL”( care repară o porțiune din drumul Chișinău-Ungheni, dar și șoseaua de ocolire a localității Bahmut). Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor i-a avertizat și a spus că în cazul în care aceștia nu se mobilizează rapid pentru efectuarea lucrărilor, riscă să fie penalizate, iar contractele să fie reziliate.

Până acum, MTID a început procedura de reziliere a contractului cu firma „Pa&Co”, din motiv că a efectuat puțin peste 2% din reparația traseului Chișinău-Giurgiulești și anume porțiunile  de la kilometrul 151 la km 171, Ciumai Vulcănești și de la kilometrul 179 la km 190, Vulcănești – acces spre satul Cișmichioi .