Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.09.2016

Daniela Morari a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova, Petar Vâlov

Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Daniela Morari, a avut astăzi, 28 septembrie, o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova, Petar Vâlov.

În cadrul întrevederii, a fost discutată agenda reformelor prioritare a ţării noastre, ultimele evoluţii în implementarea angajamentelor prevăzute de Acordul de Asociere, acţiunile deja întreprinse pentru lansarea negocierilor pe marginea noii Agende de Asociere RM-UE, precum şi elaborarea noului Plan Naţional de implementare a Acordului de Asociere pentru 2017-2019.

Oficialii au exprimat interesul în valorificarea cooperării moldo-bulgare pe dimensiunea integrării europene, care ar pune în valoare Memorandumul de cooperare în domeniul integrării europene şi cu structurile euro-atlantice dintre Guvernul RM şi Guvernul BG din 29 mai 2006. 

Potrivit MAEIE, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind rezultatele întrevederii Prim-ministrului Pavel Filip cu Preşedintele Republicii Bulgaria, Rosen Plevneliev, care a avut loc în contextul participării celor doi oficiali la sesiunea a 71-a a Adunării Generale ONU la New York.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus