Trimite e-mail | Printeaza
IT
27.09.2016

ÎS CRIS „Registru” a anulat, în premieră, 17 permise de conducere auto obținute prin fraudă

ÎS CRIS „Registru” a anulat, în premieră, 17 permise de conducere auto obținute prin fraudă

Potrivit MTIC, 17 permise de conducere auto,  obținute prin fraudă, au fost anulate în premieră, prin ordinul ÎS CRIS „Registru”, în urma verificării minuțioase a desfășurării examenelor pentru obținerea permiselor de conducere la proba practică.

Verificările au fost efectuate urmare a unei anchete de serviciu interne, în contextul măsurilor anticorupție inițiate de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, care a scos la iveală mai multe abateri în executarea atribuțiilor de serviciu de către examinatori.

Grupul de control din cadrul ÎS CRIS „Registru” a constat că posesorii celor 17 permise au obținut calificativul ”admis” nejustificat, iar de către examinatori nu au fost documentate toate încălcările și greșelile.

Acumularea probelor a fost posibilă grație instalării în toate autovehiculele antrenate în procesul de examinare a sistemului de monitorizare video și audio.

Informația despre anularea celor 17 permise a fost introdusă în Registrul de Stat al Conducătorilor de Vehicule, urmând să fie înștiințat Inspectoratul Național de Patrulare.

Procedura de anulare a permiselor de conducere a fost efectuată în baza Hotărârii de Guvern nr 1452 din 2007 (art.29)  pentru aprobarea Regulamentului cu privire la permisul de conducere.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus