Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.09.2016

Pavel Filip a avut o întrevedere cu Administratorul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Helen Clark

Pavel Filip a avut o întrevedere cu Administratorul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Helen Clark

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Administratorul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Helen Clark, care s-a desfășurat în marja dezbaterilor generale ale sesiunii a 71- a a Adunării Generale ONU.
 
Subiectul principal al discuţiilor dintre cei doi oficiali a fost ajustarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă încorporate în Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, la nivelul priorităţilor naţionale ale Republicii Moldova.
 
Referindu-se la complexitatea Agendei 2030, Prim-ministrul Pavel Filip a subliniat importanţa sprijinului PNUD în localizarea obiectivelor respective şi a ţintelor de realizare a acestora în plan naţional, menţionând că implementarea lor va contribui la realizarea Acordului de  Asociere RM - UE, care reprezintă direcţia strategică a ţării noastre.
 
La rândul său, înaltul oficial PNUD, a asigurat  interlocutorul de susţinere deplină în atingerea obiectivului de dezvoltare durabilă a Republicii Moldova.
 
De asemenea, la această întrevedere a fost făcută o trecere în revistă a cooperării dintre Republica Moldova şi PNUD. În context, Premierul Pavel Filip s-a pronunţat pentru dezvoltarea în continuare a unui parteneriat orientat spre rezultate vizibile, având exemplul cooperării de succes în cadrul unor proiectele majore implementate cu suportul PNUD în ţara noastră. Printre acestea, Proiectul „Energie şi Biomasă” şi Programul „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, care are un impact pozitiv asupra populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus