Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.09.2016

Eduard Grama participă la ”Conferința Europeană Inter-Regională 2016 ONE HEALTH”

Eduard Grama participă la ”Conferința Europeană Inter-Regională 2016 ONE HEALTH”

Ministrul Eduard Grama participă la ”Conferința Europeană Inter-Regională 2016 ONE HEALTH” care se desfășoară la București, în perioada 22-24 septembrie. Conceptul promovat prin intermediul conferinței ”ONE HEALTH” presupune coordonarea eforturilor de asigurare a unei dezvoltări simultane a mediului înconjurător, sănătății animale și umane.

Unul din principalele subiecte al conferinței îl constituie siguranța alimentelor și medicina nutrițională. Promovarea măsurilor ce asigură un grad înalt al siguranței alimentelor, și implicit, a sănătății publice constituie unul din obiectivele prioritare în activitatea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Programului vizitei include întrevederi cu Achim Irimescu, Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale al României în scopul dezvoltării cooperării eficiente cu partenerii români, inclusiv discuții privind posibilitățile de implementare a viitorului Acord între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind Colaborarea în Domeniul Combaterii Căderilor de Grindină în Zona Transfrontalieră moldo-română, care a fost înaintat la Guvern și urmează a fi aprobat și semnat în viitorul apropiat.

Potrivit MAIA, conform agendei, ministrul Eduard Grama va avea o întrevedere cu Radu Roațiș Chețan, Secretar de Stat, Președinte al Autorității Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a României, în scopul convenirii oportunităților de colaborare în domeniul siguranței alimentelor, un domeniu de o importanță semnificativă pentru sector, ținând cont de experiența partenerilor români în implementarea reformelor menite să alinieze legislația națională la normele și rigorile UE. În cadrul vizitei, Conducerea MAIA va realiza o deplasare la o întreprindere care este axată pe implementarea agriculturii performante.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus