Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-09-21/comisia-electorala-centrala-anun-a-modalitatea-de-participare-a-studen-ilor-i-elevilor-cu-drept-de-v-45494.html
Data: Sep 21, 2016 (21:32)

Comisia Electorală Centrală anunță modalitatea de participare a studenților și elevilor cu drept de vot la scrutinul prezidențial

La alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 30 octombrie 2016, studenții și elevii cu drept de vot înmatriculați la instituții de învățămînt într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu sau la reşedinţă, pot vota în felul următor:

Prezentîndu-se, în ziua votării, la secția de votare unde domiciliază sau își au reședința valabilă conform actului de identitate. În cazul în care studenții și elevii cu drept de vot au și domiciliu și reședință valabilă, aceștia vor vota la secția de votare în a cărei rază teritorială își au reședința.

Să-şi declare locul nou de şedere, cel tîrziu pînă la 29 septembrie inclusiv, la primăria/pretura de sector (în cazul municipiului Chișinău), pentru a putea fi înscrişi în lista electorală de la secţia de votare corespunzător locului şederii. Declaraţia se depune personal de către solicitant la prezentarea buletinului de identitate cu fişa de însoţire în original şi în copie. După depunerea declaraţiei, persoanele vor fi înscrise în lista electorală de bază a secţiei de votare în care urmează să voteze.

În cazul în care nu reuşesc să-şi declare locul nou de şedere, alegătorii pot să se adreseze la biroul electoral al secţiei de votare în raza domiciliului sau reşedinţei valabile şi să-şi ia un certificat pentru drept de vot, care le permite să voteze în oricare altă secţie de votare. Această procedură va fi valabilă în perioada 10-29 octombrie curent. În baza certificatului pentru drept de vot, în ziua alegerilor, cetăţenii se înscriu în lista suplimentară, iar certificatul rămîne la biroul secţiei de votare şi se anexează la lista suplimentară.