Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-09-20/pavel-filip-a-avut-o-intrevedere-cu-preshedintele-republicii-estonia-toomas-hendrik-ilves-45462.html
Data: Sep 20, 2016 (22:13)

Pavel Filip a avut o întrevedere cu Preşedintele Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves

Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Preşedintele Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, la New York, unde cei doi oficiali participă la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Discuţia a vizat perspectivele dezvoltării relaţiilor bilaterale între Republica Moldova şi Estonia, inclusiv a dialogului politic şi cooperării economice, precum şi agenda europeană a ţării noastre.

Premierul Pavel Filip a adus mulţumiri pentru asistenţa acordată Republicii Moldova de către Guvernul Estoniei în vederea implementării reformelor necesare pentru dezvoltare şi pentru disponibilitatea de a oferi expertiză în diverse domenii de interes comun, inclusiv în ce privește preluarea practicilor europene.

La rândul său, Preşedintele Toomas Hendrik Ilves a reiterat susținerea Estoniei pentru parcursul european al tarii nostre, menţionând că Republica Moldova continuă să fie printre cele prioritare în programul estonian de asistenţă pentru cooperare.

Părţile au remarcat buna cooperare la nivel de regiuni, municipalităţi şi oraşe, fiind deja stabilite 11 acorduri de cooperare între autorităţile publice locale din Republica Moldova şi Estonia. Astfel, în anul 2015 Guvernul eston a acordat Moldovei asistenţă în valoare de 950 mii de euro pentru 25 de proiecte, aceeaşi sumă fiind alocată şi în anul curent, anunță un comunicat al guvernului.