Trimite e-mail | Printeaza
Social
20.09.2016

Depunerea cererilor pentru compensații la agentul termic în sezonul rece 2016-2017

Depunerea cererilor pentru compensații la agentul termic în sezonul rece 2016-2017

Primăria Chişinău informează că începând de astăzi, 20 septembrie 2016, cetățenii cu venituri mici pot depune cereri de confirmare pentru compensații la plata agentului termic pentru sezonul rece 2016-2017. De asemenea, familiile care n-au mai beneficiat anterior de acest ajutor, pot depune dosarul pentru compensații. Cererile de reconfirmare cât și dosarele noi se depun la gestionarul fondului locativ de sector (ÎMGFL) și la pretura de sector (pentru locuitorii sectorului Ciocana).

E de menționat că municipalitatea acordă ajutor la plata agentului termic pentru familiile cu venituri mici - de până la 2500 lei lunar de persoană,  în mărime de 40% din costul facturii la încălzire.

În sezonul de încălzire  2015-2016, de compensaţii la plata agentului termic din partea Primăriei au beneficiat peste 36 mii familii (36 273), pentru care din bugetul municipal s-au achitat 75 mil. 691 mii lei.

Amintim că cetăţenii care au beneficiat de ajutoare sociale anterior, depun doar cereri de confirmare, prin care informează că situaţia materială a familiei nu s-a îmbunătăţit. Cererile vor fi depuse la următoarele subdiviziuni:

- Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 1 - 23, pentru cetăţenii care locuiesc în sectoarele Botanica, Centru, Râşcani şi Buiucani;

- Pretura sectorului Ciocana, prin intermediul gestionarilor fondului locativ, de la cetăţenii care locuiesc în sectorul respectiv.

Cetățenii municipiului Chișinău pot primi consultații privind încadrarea lor în "Regulamentul privind compensarea cheltuielilor suportate la efectuarea plăţilor pentru resursele energetice de către persoanele defavorizate din municipiul Chişinău" la gestionarul fondului locativ și la pretura de sector.

Dispoziția nr. 1050-d din 20.09.2016 ”Cu privire la acordarea de compensații pentru plata resurselor energetice persoanelor defavorizate social din municipiul Chișinău în sezonul de încălzire 2016-2017”

FORMULAR cerere de reconfirmare

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus