Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.09.2016

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a audiat Raportul privind siguranța traficului rutier

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a audiat Raportul privind siguranța traficului rutier

 Raportul privind siguranța traficului rutier a fost prezentat astăzi în cadrul unei vizite de documentare a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică la Serviciul Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne.

La evenimentul de prezentare au participat reprezentanți ai Inspectoratului Național de Patrulare, Inspectoratului General de Poliție, Ministerului Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, Ministerului Transportului și Infrastructurii Drumurilor, Uniunii Conducătorilor Auto, societății civile.

Raportul privind siguranța traficului rutier, prezentat de către Inspectoratul General de Poliție, conține informații referitoare la măsurile întreprinse pentru dirijarea, asigurarea și supravegherea traficului rutier, activitatea Inspectoratului Auto de Stat, controalele efectuate la agenții economici care activează în domeniul deservirii auto, verificarea tronsoanelor cu frecvență sporită de accidente, desfășurarea campaniilor de informare privind siguranța la trafic și alte aspecte importante ce țin de traficul rutier.

În mesajul adresat celor prezenți, Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Roman Boțan a menționat că siguranța la trafic reprezintă un domeniu prioritar pentru activitatea Comisiei.

“Subiectul este unul foarte important deoarece reprezintă o problemă semnificativă și necesită o abordare esențială, atât la nivel individual, național, cât și mondial. De la înregistrarea primului accident rutier din 1869 din Irlanda și până în prezent numărul persoanelor decedate pe drumurile publice a ajuns la 30 milioane, iar numeroase persoane se aleg cu traume, de aceea, acest subiect este mereu în atenția Comisiei noastre”, a menționat Roman Boțan.

De asemenea, Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a solicitat să fie întreprinse măsuri suplimentare pentru asigurarea unui grad mai înalt de siguranță rutieră în toate localitățile țării.

„Am întreprins o vizită de lucru la Inspectoratul de Poliție din Orhei, unde am discutat diverse aspecte ce țin de colaborarea dintre autoritățile publice locale cu instituțiile responsabile de siguranța traficului rutier. Am observat că sunt rezultate bune, însă este loc de mai bine în acest sens”, a adăugat Președintele Comisiei.

Tot în cadrul audierilor a fost discutat și nivelul realizării Planului de acţiuni privind implementarea Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră, precum și necesitatea îmbunătății activității Consiliului Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere.

Totodată, membrii Comisiei au efectuat o vizită la Centrul Unic de Monitorizare și Coordonare a Traficului Rutier, unde a fost prezentat mecanismul de funcționare a Centrului.

În urma audierii Raportului, membrii Comisiei au propus mai multe recomandări, printre care: colaborarea mai eficientă între structurile responsabile de siguranța traficului rutier, soluționarea problemei parcărilor interzise, intensificare măsurilor privind sancționarea efectuării transporturilor în regim de cabotaj, precum și asigurarea unui grad mai înalt de securitate în ceea ce privește transportarea elevilor la instituțiile de învățământ, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus