Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-09-15/pavel-filip-asistentza-externa-va-fi-folosita-eficient-shi-in-mod-transparent-45406.html
Data: Sep 15, 2016 (20:41)

Pavel Filip: Asistenţa externă va fi folosită eficient şi în mod transparent

Cadrul de colaborare între Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană, precum şi perspectivele cooperării moldo-comunitare în perioada ce urmează au fost discutate, astăzi, la întrevederea Prim-ministrului Pavel Filip cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola. La întâlnire au mai participat reprezentanţi ai Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi ai Băncii Europene de Investiţii.
 
Prim-ministrul Pavel Filip a mulţumit pentru sprijinul acordat de UE ţării noastre şi a exprimat deschiderea Guvernului pentru o colaborare strânsă cu partenerii europeni, pentru a asigura implementarea eficientă a proiectelor comune. „Îmi doresc ca banii să fie folosiţi exact unde este necesar, asigurând o gestionare eficientă a acestora. Suntem deschişi şi aşteptăm să ne ajutaţi să realizăm împreună acest lucru”, a spus Prim-ministrul. Premierul a dat asigurări că echipa guvernamentală este determinată să promoveze reformele necesare, chiar dacă nu sunt populare, pentru a restabili relaţiile cu donatorii externi şi a asigura dezvoltarea durabilă a ţării. Pavel Filip a subliniat că mijloacele financiare din asistenţa externă vor fi cheltuite cu maximă eficienţă şi în mod transparent.
 
Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-politice din ţara noastră, analizând priorităţile Executivului pentru perioada vizată şi trasând sarcini  comune în vederea realizării obiectivelor ce vizează promovarea reformelor şi modernizarea ţării.
 
În particular, s-a discutat despre derularea proiectului privind modernizarea Căilor Ferate din Moldova, a celor ce vizează infrastructura, consolidarea capacităţilor instituţiilor statului, dezvoltarea mediului de afaceri, reforma instituţiilor de drept. În special, s-a atras atenţia la necesitatea stabilirii unor priorităţi clare de dezvoltare şi la gestionarea resurselor alocate, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.