Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.09.2016

Experţii de la Rosselihoznadzor vor inspecta pepinierele din R. Moldova

Experţii Serviciului Federal de supraveghere în domeniul fitosanitar şi veterinar (Rosselioznadzor) întreprind o vizită în Republica Moldova. Grupul de lucru este condus de către Alexei Şceglov, şef al Direcţiei Rosselihoznadzor pentru regiunile Breansc şi Smolensc. Specialiştii din Federaţia Rusă, în comun cu experţii din ţara noastră,  vor inspecta starea pepinierilor de pomi fructiferi şi de butaşi de viţă de vie, pentru o eventuală decizie de extindere a exportului de material săditor pentru gospodăriile agricole din Rusia.

În dimineaţa zilei, la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a avut loc prima şedinţă de lucru a specialiştilor de la Rosselihoznadzor şi de la ANSA. În cadrul acestei întrevederi Directorul General ANSA, Gheorghe Gaberi a prezentat straea de lucruri în domeniul pomiculturii şi viticulturii, precum şi în producerea butaşilor şi a puieţilor de pomi fructiferi. În context, Dl Gaberi a menţionat importanţa conlucrării cu partenerii din Rusia, conlucrare, care ar fi de folos real pentru agricultura ţării noastre şi cea a Federaţiei Ruse.

Grupul de specialiştii de la Rosselihoznadzor se va afla în ţara noastră 10 zile, timp în care va avea mai multe deplasări în teritoriu, la pepinierele „Selmax K” şi „Floribel” din municipiul Bălţi, „AMG-Kernel” din Soroca, „Gospodarul Rediu"  din Făleşti, "Vitis" Cojuşna ş. a.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus