Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.09.2016

Banca Rothschild este disponibilă să elaboreze o strategie financiară a Guvernului Moldovei pe termen lung

Banca Rothschild este disponibilă să elaboreze o strategie financiară a Guvernului Moldovei pe termen lung

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, ieri, o întrevedere cu reprezentanții băncii Rothschild, Arielle Malard de Rothschild şi Pierre Cailleteau. În cadrul discuţiei s-au examinat oportunităţile de colaborare între autorităţile Republicii Moldova şi compania Rothschild. 
 
Premierul a salutat prezenţa la Chişinău a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume. „Ştim că Rothschild este o bancă cu tradiţii, cu birouri în principalele centre internaţionale şi care se specializează în consiliere financiară, investiţii, piețe de capital. Suntem interesaţi în serviciile unor asemenea parteneri pentru ca Republica Moldova să revină pe pieţele financiare internaţionale, să devină mai atractivă pentru investitori, să creăm noi locuri de muncă şi să asigurăm dezvoltarea economică a ţării”, a spus Prim-ministrul. 
 
La rândul lor, reprezentanții băncii Rothschild au vorbit despre experienţa în diverse ţări ale lumii, precizând că experţii acesteia colaborează cu  autorităţile mai multor state din Europa, inclusiv România, Serbia, Polonia, Grecia, Ungaria. Arielle Malard de Rothschild şi Pierre Cailleteau au exprimat disponibilitatea de a dialoga cu toate instituţiile de specialitate din ţara noastră în vederea identificării potenţialelor direcţii de cooperare şi a soluţionării problemelor ce ţin de restabilirea sistemului financiar al Republicii Moldova, dar şi pentru elaborarea unei strategii financiare a Guvernului pe termen lung.
 
În context, Pavel Filip a menţionat că obiectivele principale ale Guvernului sunt menţinerea parcursului european al Republicii Moldova, promovarea reformelor prioritare și reluarea finanţării externe, iar o eventuală colaborare cu  banca Rothschild ar fi un semnal pozitiv pentru partenerii externi de dezvoltare şi va aduce mai multă credibilitate sistemului financiar autohton.
 
Banca Rothschild este una din cele mai mari şi influente bănci de investiţii din lume, creată în anul 1811, la Londra, care are în prezent peste 50 de reprezentanţe în toată lumea, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus