Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-09-14/angela-merkel-catre-iurie-leanca-ave-i-sus-inerea-mea-pentru-alegerile-la-func-ia-de-pre-edinte-al-r-45398.html
Data: Sep 14, 2016 (20:32)

Angela Merkel către Iurie Leancă: Aveți susținerea mea pentru alegerile la funcția de Președinte al Republica Moldova

Iurie Leancă s-a întâlnit astăzi la Berlin cu Cancelarul Germaniei, Angela Merkel – cea mai importantă politiciană din Uniunea Europeană și una din cele mai influente la nivel mondial.

Politicienii au discutat despre viitorul Republicii Moldova și pașii necesari pentru a implementa la noi în țară înaltele standarde de viață europene. În acest context Cancelarul Angela Merkel și-a afirmat susținerea pentru Iurie Leancă ca și candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Ea a reiterat experiența anterioară foarte pozitivă de conlucrare cu Iurie Leancă, mai întâi, ca și ministru de externe, iar apoi - ca și Prim-Ministru. Angela Merkel l-a încurajat pe Iurie Leancă să intre ferm în campanie, axându-se pe acele realizări majore cunoscute și apreciate atât la Berlin, cât și în toată Moldova: liberalizarea regimului de vize cu UE și Acordul de Asociere Moldova – UE.

„A fost o discuție sinceră și utilă. Pentru mine a fost principial important să mă asigur că putem conta și în continuare pe susținerea dnei Canelar și a Germaniei pentru parcursul European al Moldovei. Am vorbit despre provocările actuale prin care trece Moldova, dar și cele care afectează Germania și Uniunea Europeană. Am abordat și necesitatea unor investiții concrete în dezvoltarea economică a țării noastre. I-am relatat dnei Cancelar principale teze ale programului meu politic cu care merg în alegerile prezidențiale și ea mi-a urat succes. Voi avea o campanie pozitivă, în care mă voi axa pe proiecte de dezvoltare a țării, care vor conduce la bunăstarea fiecărui cetățean”, a declarat Iurie Leancă.

De asemenea, Iurie Leancă a subliniat că Republica Moldova are o singură cale și un singur model viabil de prosperitate – acela din Vest și, cu suportul partenerilor externi devotați, cum este Germania, îl va parcurge cu succes, anunță Serviciul de presă PPEM.