Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-09-13/daniela-morari-a-avut-o-intrevedere-de-lucru-cu-ambasadorul-rom-niei-in-republica-moldova-daniel-ion-45362.html
Data: Sep 13, 2016 (07:17)

Daniela Morari a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă

Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Daniela Morari, a avut ieri, 12 septembrie, o întrevedere de lucru cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.

În cadrul întrevederii, oficialii au efectuat  un schimb de opinii  privind oportunităţile de cooperare moldo-române în contextul Parteneriatului strategic bilateral pe integrare europeană. În acelaşi context, a fost discutată agenda reformelor prioritare.

Viceministrul Morari a reiterat importanţa acordată implementării eficiente a Acordului de Asociere RM-UE pentru întreg procesul de reformare a ţării. Au fost prezentate succint acţiunile déjà întreprinse pentru lansarea negocierilor pe marginea noii Agende de Asociere RM-UE (2017-2020), precum şi elaborarea noului Plan Naţional de implementare a Acordului de Asociere pentru 2017-2019.

De asemenea, interlocutorii au exprimat interesul de a aprofunda pe parcursul acestui semestru dialogul politic bilateral prin organizarea consultărilor interministeriale pe domenii de interes comun, precum şi la nivelul UE prin organizarea reuniunii Grupului pentru acţiune europeană a Republicii Moldova.

Potrivit MAEIE, oficialul român a confirmat disponibilitatea ţării sale de a acorda în continuare asistenţă şi expertiză Republicii Moldova în vederea implementării reformelor  necesare.