Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.09.2016

ANRE a inițiat procedura de examinare a solicitării S.A. „Termoelectrica” de ajustare a tarifelor la energia electrică și cea termică

ANRE a inițiat procedura de examinare a solicitării S.A. „Termoelectrica” de ajustare a tarifelor la energia electrică și cea termică

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că a recepționat cererea S.A. „Termoelectrica” privind aprobarea tarifelor noi la producerea energiei electrice și la energia termică livrată consumatorilor, precum și calculele și materialele aferente necesare.

Astfel, S.A. „Termoelectrica” solicită majorarea tarifului pentru producerea energiei electrice cu 12,3 %, până la 179,51 bani/kWh, și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor cu 27,4 %, până la 1257,38 lei/Gcal.

Această solicitare este motivată prin creșterea semnificativă a costurilor de producere şi de livrare a energiei electrice și termice de la ultima ajustare a tarifelor care a avut loc în octombrie 2011.

Totodată, ANRE anunță pentru marți, 13 septembrie, ora 10.00, desfășurarea dezbaterilor publice pe marginea cererii parvenită de la S.A. „Termoelectrica” și a argumentelor acesteia privind noile tarife, la sediul ANRE din strada Columna 90.

ANRE precizează că S.A. „Termoelectrica” a fost creată în luna iunie 2015 ca rezultat al procesului de reorganizare a trei entităţi existente anterior – S.A. „Termocom”, S.A. „CET-1” și S.A. „CET-2”, anunță Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus