Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.09.2016

O delegație din cadrul MTID participă la conferința internațională „Integrarea Coridoarelor de Transport dintre Europa și Asia”

O delegație din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor condusă de ministrul Iurie Chirinciuc, dar și viceministrul Sergiu Bucataru participă astăzi, 8 august 2016, la conferința internațională „Integrarea Coridoarelor de Transport dintre Europa și Asia”, care se desfășoară în Odessa, Ucraina. În cadrul acestui eveniment vor fi discutate mai multe subiecte ce țin de politicile din domeniul transporturilor  și strategia de dezvoltare a coridoarelor de drum din Europa și Asia.

În cadrul acestei conferințe vor fi propuse și soluții de logistice pentru fluidizarea transportului între cele două continente, cu utilizarea eficientă a transporturilor dintre țările participante la eveniment.  De asemenea, fiecare țară participantă la eveniment  va propune modul în care vor aloca resurse financiare pentru punerea  în aplicare a reformelor, pentru a le asimila la standardele internaționale.  Totodată, se vor propune proiecte de îmbunătățire a legăturii de transport dintre Europa și Asia, dar și de a reduce barierele din acest domeniu. Totul pentru a stabiliza relațiile economice dintre statele participante.
 
Potrivit MTID, la conferința din Odessa participă miniștri ai transporturilor din Ucraina, Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, Polonia, Lituania și Letonia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus