Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.09.2016

Întrevedere bilaterală dintre conducerea MTID și cea a Ministerului Infrastructurii din Ucraina

Întrevedere bilaterală dintre conducerea MTID și cea a Ministerului Infrastructurii din Ucraina

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc, dar și viceministrul Transporturilor Sergiu Bucataru au avut astăzi, 8 august 2016, o întrevedere cu Vladimir Omelean, ministrul Infrastructurii din Ucraina. Întâlnirea a avut loc în cadrul conferinței internaționale „Integrarea Coridoarelor de Transport dintre Europa și Asia”, care se desfășoară în Odessa.

Oficialii au discutat despre reparația coridoarlor TEN-T, dar și liberalizarea transportului rutier de mărfuri. Un alt subiect abordat a fost și cel legat de deschiderea podului de pasageri dintre localitățile Unguri(Republica Moldova) și Boronița(UA). Totodată au fost puse în discuție și teme pentru dezvoltarea economică a celor două state.
Amintim că la sfârșitul lunii iulie, a anului curent, un grup de lucru din cadrul Ministerului Dezvoltării de la Kiev a venit la Chișinău, unde au participat în cadrul mai multor grupuri de lucru organizate de MTID. În rezultat s-a decis construcția unui pod peste Nistru, între localitățile Soroca (Republica Moldova) și Iampoli(Ucraina). De asemenea s-a discutat atunci despre liberalizarea traficului aerian, a transportului auto de mărfuri, dar și deschiderea mai multor tronsoane de cale ferată dintre Basarabeasca și regiunile învecinate din Ucraina. Dar Acordurile în acest sens între cele două state vor fi semnate la întrevederea dintre prim-miniștrii Republicii Moldova și Ucrainei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus