Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-09-07/vicepremierul-octavian-calmic-intreprinde-o-vizita-de-lucru-in-china-45302.html
Data: Sep 7, 2016 (20:12)

Vicepremierul Octavian Calmîc întreprinde o vizită de lucru în China

Dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză vor fi discutate de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, cu oficiali din cadrul Guvernului de la Beijing în cadrul vizite de lucru în această țară, în perioada 8 – 10 septembrie curent.
 
Agenda vizitei include un șir de întrevederi bilaterale ale vicepremierului Octavian Calmîc cu conducerea Guvernului Chinei, ministerului Comerțului, provinciei Guizhou, precum și a unor companii chineze, care activează în sectorul energetic, IT, construcții și agricultura, interesate în realizarea unor proiecte investiționale în Republica Moldova. În cadrul acestor întrevederi vor fi discutate aspectele colaborării comercial-economice, stabilirii unor relații noi în diferite domenii și posibilitatea inițierii proiectelor investiționale cu participarea companiilor din ambele state.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, la Beijing va fi discutată agenda și perioada organizării ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-chineză de colaborare în domeniul economic, care urmează a fi desfășurată la Chișinău până la finele anului curent.

În China, ministrul Economiei va participa la lucrările celei de-a VI-a ediții a Expoziției Internaționale de băuturi alcoolice, organizată de către Ministerul Comerțului în comun cu Guvernul provinciei Guizhou, precum și la Summit-ul mondial al producătorilor de vin. În cadrul acestor evenimente ministrul Octavian Calmîc va face o prezentare de țară, a climatului investițional și a oportunităților oferite de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu UE.