Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-09-02/primministrul-pavel-filip-republica-moldova-se-va-dezvolta-doar-mentzin-nd-parcursul-sau-european-45247.html
Data: Sep 2, 2016 (20:31)

Prim-ministrul Pavel Filip: Republica Moldova se va dezvolta doar menţinând parcursul său european

Premierul Pavel Filip a semnat, astăzi, petiţia de susţinere a aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, lansată de reprezentanţii societăţii civile în cadrul campaniei „Aderă Acum”.
 
Pavel Filip a salutat iniţierea procesului de solidarizare a societăţii în susţinerea procesului de integrare europeană a ţării noastre, subliniind că Uniunea Europeană este un partener important pentru Republica Moldova, iar aderarea la comunitatea europeană presupune servicii publice calitative, infrastructură dezvoltată şi condiţii de trai mai bune pentru cetăţeni. Totodată, Prim-ministrul a reiterat apelul său, lansat la începutul lunii august a.c., privind consolidarea forţelor politice şi a societăţii în întregime pentru garantarea continuităţii vectorului european de dezvoltare a țării.
 
„Am venit să semnez această petiţie considerând că exemplul meu va fi urmat şi de alţi cetăţeni ai Republicii Moldova, care se vor alătura acestui apel. Cred cu tărie că Republica Moldova se va dezvolta, inclusiv economic, doar menţinând parcursul său european”, a declarat şeful Cabinetului de miniştri.
 
În acelaşi timp, Premierul a menţionat că pentru a construi o Moldovă prosperă și stabilă, cetăţenii au nevoie de o idee comună, care să-i unească şi să asigure dezvoltarea ţării. „Trebuie să existe o idee în jurul căreia să se mobilizeze toată societatea, astfel încât cetăţenii, de rând cu Guvernul şi Parlamentul, să tragă în aceiaşi direcţie. Pentru Republica Moldova, această direcţie este integrarea europeană”, a conchis Pavel Filip.
 
Campania „Aderă Acum” este susţinută de mai multe asociaţii obștești şi are ca scop informarea populaţiei despre beneficiile integrării europene, rezultatele obţinute în implementarea Acordului de Asociere, dar şi oportunităţile create pentru fiecare cetăţean în parte. În cadrul campaniei au fost deschise zece puncte de informare în diferite localităţi ale Republicii Moldova, anunță un comunicat al Guvernului.