Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.08.2016

Republica Moldova a primit prima tranșă din asistenţa financiară rambursabilă a României

Republica Moldova a primit prima tranșă din asistenţa financiară rambursabilă a României

Republica Moldova a primit prima tranșă în valoare de 60 de milioane de euro, conform Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova. În debutul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniştri, Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că acest fapt confirmă că Guvernul merge sigur şi consecvent pe calea reformelor.
 
”Este un împrumut care a venit la timp, atunci când vorbim de echilibrarea bugetului naţional. Am avut nevoie de acest împrumut, dar pe de o parte, eu vreau să îi dau o conotaţie puţin altfel, nu este vorba doar de un suport financiar, este un exerciţiu care dovedeşte că Republica Moldova, de la începutul anului şi până acum, aşa cum a fost concentrată pe reforme, aşa continuă să meargă înainte”, a punctat Pavel Filip.
 
Premierul a exprimat convingerea că succesul Republicii Moldova de mai departe depinde de seriozitate în angajamente, de promptitudine în a le îndeplini și de capacitatea de a lua măsuri conforme cu ceea ce îşi doresc oamenii. Pavel Filip a îndemnat miniştrii să menţină ritmul de activitate în promovarea reformelor.
 
„Toate angajamentele care au fost expuse de către noi la începutul acestui an, când ne-am asumat responsabilitatea pentru această guvernare au fost îndeplinite. Vorbesc aici şi despre măsurile convenite cu Premierul Cioloş, dar nu în ultimul rând, şi de Foaia de parcurs care a fost realizată în proporție de peste 90 la sută. Vom continua exact în aceiaşi direcţie şi a doua jumătate a acestui an. Desigur, curând vom simți presiunea mesajelor electorale dar, o să revin cu rugămintea să ne căutăm de treabă aici la Guvern, să ne concentrăm fiecare pe domeniul său de responsabilitate şi să demonstrăm oamenilor că suntem cei care nu ne axăm pe populisme, dar pe fapte reale”, a subliniat Prim-ministrul.
 
În acelaşi context, Premierul a menţionat importanţa vizitei oficiale a omologului său român la Chișinău, care va consolida relațiile bilaterale bune dintre țările noastre și care va însemna mai mult sprijin pentru parcursul european al Republicii Moldova.   

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus