Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.08.2016

Viceministrul de externe Lilian Darii l-a primit pe ambasadorul Japoniei Shigeki Sumi

Viceministrul afacerilor externe și integrării europene Lilian Darii l-a primit astăzi pe ambasadorul Japoniei Shigeki Sumi, în vizită de rămas bun, cu prilejul încheierii misiunii sale în Republica Moldova.

Viceministrul Darii a mulțumit ambasadorului nipon pentru contribuția valoroasă la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Japonia, în special în ceea ce privește dialogul politic, domeniul economic și cultural. El a apreciat înalt contribuția Japoniei la dezvoltarea țării noastre prin diversele programe de asistenta în domeniul educației, agriculturii, sănătății, culturii, consolidării capacităților funcționarilor publici, etc.

De asemenea, cei doi oficiali au subliniat că inaugurarea misiunilor diplomatice la Chișinău și Tokyo va impulsiona contactele la nivel înalt și agenda de cooperare pe multiple planuri.

Potrivit MAEIE, ambasadorul nipon a mulțumit pentru sprijinul acordat de către autoritățile moldovenești în îndeplinirea cu succes a misiunii sale în Republica Moldova și a susținut necesitatea intensificării dialogului politico-diplomatic, a schimburilor comerciale și cooperării culturale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus