Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-08-03/prima-transha-din-imprumutul-acordat-republicii-moldova-de-guvernul-rom-niei-urmeaza-sa-ajunga-la-ch-45028.html
Data: Aug 3, 2016 (23:37)

Prima tranşă din împrumutul acordat Republicii Moldova de Guvernul României urmează să ajungă la Chişinău pe 24 august

Prim-ministrul Pavel Filip a anunţat, astăzi, despre deblocarea primei tranșe a creditului în valoare de 150 de milioane de euro, acordat Republicii Moldova de Guvernul României. Premierul a specificat că această decizie este încă un pas pe care ţara noastră reușeşte să-l facă pentru recâștigarea credibilității externe și este startul concret al deblocării finanțării externe, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
Totodată, șeful Cabinetului de miniştri a adus mulţumiri poporului român şi personal premierul Dacian Cioloș pentru acest sprijin important acordat ţării noastre. Prim-ministrul Filip a declarat că prin această decizie, Guvernul și Republica Moldova mai primesc un semnal care confirmă faptul că drumul pe care merge ţara noastră este unul corect și acum depinde doar de noi să-l continuăm prin alte măsuri de reformă, care să ne apropie de spațiul european.
 
„Este prima finanțare din exterior de când ne-am asumat responsabilitatea pentru guvernare în Republica Moldova. Asta înseamnă că s-au deblocat finanțările din exterior și ne pare bine să remarcăm acest lucru. Partenerii de dezvoltare nu acordă acești bani pur și simplu, dar acordă acești bani după ce demonstrăm că vor fi utilizați corect și eficient”, a spus Pavel Filip.
 
Şeful Executivului a precizat că cele 60 de milioane de euro urmează să ajungă la Chișinău pe 24 august a.c.. Banii urmând a fi folosiţi pentru investiţii sociale şi suport bugetar pentru reformele iniţiate. „Acum când am pornit mai multe reforme, avem nevoie de un buget solid astfel încât să respectăm și deficitul bugetar aprobat”, a menţionat Pavel Filip.