Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.08.2016

CCI din Provincia chineză Jiangsu și CCI a Moldovei vor colabora în vederea promovării exporturilor

Camera de Comerț și Industrie a Moldovei a găzduit o delegație de businessmeni din Provincia chineză Jiangsu, care doresc să inițieze relații de colaborare cu întreprinzători de la noi din țară. În special, agenții economici din China și-au manifestat interesul față de importul produselor vinicole moldovenești.

În cadrul întrevederii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Sergiu Harea i-a informat pe oaspeți despre oportunitățile mediului de afaceri din Moldova, subliniind totodată faptul că piața chineză este una importantă pentru exportul mărfurilor moldovenești. ”CCI este deschisă pentru colaborare în vederea identificării posibilităților de dezvoltare a parteneriatelor dintre companiile din cele două state. Pentru a cunoaște mai bine piața și produsele autohtone, vă invit la evenimentul «Fabricat în Moldova», desfășurat anual de CCI, în luna februarie. Aici sunt expuse produsele și serviciile din toate ramurile economiei naționale, au loc forumuri, discuții, întrevederi bilaterale de afaceri. CCI vă poate oferi suport pentru inițierea contactelor directe cu întreprinzători din Moldova”, a precizat Sergiu Harea.

Conducătorul delegației din China Qi Chang yu, vicepreședinte al Camerei de Comerț Import- Export din Provincia Jiangsu, a declarat că este prima sa vizită în țara noastră, dar că își dorește ca businessmenii chinezi să își găsească aici parteneri de afaceri. ”Provincia Jiangsu exportă și import anual mărfuri în valoare de cca 540 miliarde USD. Știm că Republica Moldova este o țară agricolă ce produce vinuri foarte bune. Suntem interesați de importul acestora, precum și al altor produse, și salutăm inițiativa de a participa la evenimentul «Fabricat în Moldova»”.

Reprezentanții celor două Camere de Comerț au discutat și despre perspectivele încheierii unui acord de colaborare intercameral, fapt ce ar facilita realizarea activităților comune, precum misiuni economice, expoziții, proiecte etc.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, în perioada ianuarie - mai 2016 volumul schimburilor comerciale bilaterale moldo-chineze a constituit 133023,9 mii USD, anunță Serviciul de presă al CCI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus