Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-07-29/nu-au-prezentat-argumente-intru-confirmarea-declaratziilor-expertzi-in-energetica-interogatzi-de-pro-44980.html
Data: Jul 29, 2016 (22:51)

Nu au prezentat argumente întru confirmarea declaraţiilor: experţi în energetică interogaţi de procurori

Experţii în energetică Sergiu Tofilat şi Victor Parlicov au fost interogaţi astăzi, în calitate de martori, la Procuratura Generală, pentru a oferi informaţii care ar contribui la investigarea cauzei penale vizînd presupusele fraude la livrarea de energie din Transnistria.

De notat că, în cadrul unei conferinţe de presă, respectivii experţi au declarat că dispun de acte, potrivit cărora compania transnistreană Energokapital ar depozita banii încasaţi de la consumatorii moldoveni în conturi offshore, prin intermediul băncilor moldoveneşti. Asta în timp ce, potrivit experților, compania din stînga Nistrului ar avea datorii de sute de milioane de dolari față de Moldovagaz.

Fiind audiaţi de procurori, numiţii au declarat că cele enunţate în presă sunt bazate doar pe presupuneri, neavînd careva materiale sau acte care ar indica la comiterea unor ilegalităţi, ar confirma declaraţiile lansate în arealul mediatic sau ar putea fi folosite în calitate de probe suplimentare la investigarea dosarului.

Amintim că, în octombrie 2015, Procuratura Generală a iniţiat o cauză penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de către persoanele care au gestionat întreprinderea Moldovagaz la încheierea contractelor cu compania din regiunea transnistreană. În prezent, acţiunile de urmărire penală continuă, fiind dispuse o serie de expertize şi alte acţiuni procesuale pentru investigarea cazulul, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.