Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-07-27/pavel-filip-catre-cabinetul-de-minishtri-votul-de-astazi-ne-incurajeaza-mai-departe-sa-muncim-i-mai--44943.html
Data: Jul 27, 2016 (20:41)

Pavel Filip către Cabinetul de miniştri: Votul de astăzi ne încurajează mai departe să muncim și mai serios ca până acum

Prim-ministrul Pavel Filip, în debutul şedinţei de astăzi, a felicitat Cabinetul de miniştri pentru rezultatul extraordinar obţinut în procesul de negociere cu experţii Fondului Monetar Internaţional şi convenirea asupra unui acord, de tip Staff Level Agreement cu instituţia finaniară. Totodată, Premierul a mulțumit celor implicați în discuții pentru eforturile depuse.
 
„Aceasta este prima parte, este evident că în continuare trebuie să muncim și mai mult pentru ca până la Bordul FMI avem de realizat angajamentele care ni le-am asumat, de aceea, eu cred că în plin sens, reformele vor fi realizate în a doua jumătate a anului astfel încât ele să fie simțite”, a menţionat Pavel Filip.
 
În timpul ședinței, Premierul s-a referit şi la trecerea cu brio peste moţiunea de cenzură înaintată de opoziţia parlamentară şi posibilitatea de a continua realizarea obiectivelor trasate la începutul mandatului. Șeful Cabinetului de miniștri a apreciat moțiunea discutată astăzi drept o acțiune demagogică, fără propuneri constructive privind asigurarea dezvoltării durabile a Republicii Moldova.
 
„Vom merge ori de câte ori este nevoie să discutăm cu parlamentarii, chiar dacă avem discuții foarte strânse, nu doar odată pe săptămână, cu majoritatea parlamentară. Votul de astăzi ne încurajează mai departe să muncim și mai serios ca până acum”, a conchis Premierul.