Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.07.2016

Guvernul a aprobat a doua finanţare în cadrul proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova”

Guvernul a aprobat a doua finanţare în cadrul proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova”

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare (a doua finanțare adițională) dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, în vederea realizării proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova”, semnat la Chișinău la 8 iulie 2016.
 
Acordul prevede alocarea unui împrumut de 10 milioane de dolari SUA. Banii vor putea fi accesaţi de agricultorii din ţară în scopul sporirii competitivității sectorului agroalimentar prin consolidarea managementului siguranței alimentelor, creșterii productivității terenurilor prin gestionarea lor durabilă.
 
De asemenea, sumele  vor fi destinate îmbunătăţirii managementului proiectelor și acordării de compensații pentru majorarea vânzărilor. Documentul prevede, totodată, susţinerea dezvoltării sectoarelor apicol şi de colectare-procesare a laptelui.
 
Grupurile de producători vor putea aplica pentru mai multe granturi consecutive, în limita plafonului maxim de 350 de mii de dolari SUA.
 
Proiectul urmează să fie implementat în perioada 1 septembrie 2016 - 30 iunie 2019, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus