Trimite e-mail | Printeaza
IT
21.07.2016

Președintele Orange Group: Republica Moldova este o ţară mică, dar cu o populaţie foarte interesată de tehnologiile informaţionale

Președintele Orange Group: Republica Moldova este o ţară mică, dar cu o populaţie foarte interesată de tehnologiile informaţionale

Posibilităţile de dezvoltare a sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, valorificarea conţinutului digital în Republica Moldova, dar şi politicile statului de susţinere a mediului de afaceri din acest domeniu, au fost principalele subiecte discutate la întrevederea de astăzi a Prim-ministrului Pavel Filip cu Președintele Orange Group, Stephane Richard.
 
În debutul şedinţei, Premierul a vorbit despre priorităţile Guvernului privind sectorul IT, subliniind importanța cadrului legal care reglementează activitatea agenţilor economici din acest sector. În acest sens, Prim-ministrul Filip a specificat că legislația din țara noastră este una favorabilă, oferindu-le posibilitatea angenților economici să se dezvolte şi sa creeze produse care pot fi comercializate, atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă, anunță un comunicat al Guvernului.
 
„Domeniul TIC este unul de perspectivă pentru Republicii Moldova, acesta poate aduce o valoare adăugată foarte mare economiei naţionale. Noi, la Guvern, suntem deschişi pentru a susţine investitorii care vin să dezvolte acest segment”, a menţionat Pavel Filip.
 
La rândul său, Stephane Richard a vorbit despre activitatea grupului pe plan internaţional, despre perspectivele de dezvoltare a companiei în Republica Moldova, dar şi despre deschiderea de a participa la modernizarea infrastructurii digitale în ţara noastră. „Republica Moldova este o ţară mică, dar cu o populaţie foarte interesată de tehnologiile informaţionale”, a spus reprezentantul Orange Group.
 
În timpul discuţiilor, părţile s-au referit, de asemenea, la proiectul de modernizare a instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova şi de creare a posibilităţilor pentru tânăra generaţie de a-şi consolida capacităţile în domeniul IT.
 
Totodată, dialogul a mai vizat implementarea Strategiei naţionale Moldova Digitală 2020, dezvoltarea programelor de asigurare a securităţii cibernetice, mărirea numărului de servicii publice prestate în format electronic, precum şi asigurarea interoperabilităţii instituţiilor publice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus