Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.07.2016

Agenda reformelor prioritare discutată de Viceministrul de externe Daniela Morari cu partenerii din UE şi SUA

În cadrul întrevederii Viceministrului afacerilor externe şi integrării europene Daniela Morari cu adjuncţii misiunilor UE şi SUA în Republica Moldova, dl Wicher Slagter şi Julie Stufft, a fost discutată agenda reformelor prioritare a ţării şi corelarea acesteia cu dialogul şi cooperarea cu partenerii externi.

Viceministrul Morari a reiterat importanţa acordată implementării adecvate a Acordului de Asociere RM-UE pentru întreg procesul de reformare a ţării. Au fost prezentate succint şi rezultatele înregistrate în prima jumătate a anului în acest domeniu, specificîndu-se că un raport detaliat la acest subiect a fost examinat săptămîna curentă de către membrii Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană.

Potrivit MAEIE, a fost efectuată o trecere în revistă a situaţiei privind realizarea acţiunilor incluse în Foaia de Parcurs elaborată urmare concluziilor Consiliului UE din februarie. Interlocutorii au constatat un nivel avansat de implementare a acestui document, reiterînd importanţa menţinerii ritmului accelerat de reformare şi după data limită fixată de 31 iulie 2016.

Confirmînd angajamentul de a asigura o continuitate a procesului, viceministrul a reamintit despre însemnătatea implementării şi respectiv monitorizării tuturor angajamentelor ce derivă din Acord, nu doar a celor cu caracter urgent sau prioritar. Prin urmare în perioada imediat următoare eforturile vor fi direcţionate spre revenirea la agenda ordinară de lucru, fără a afecta ritmul imprimat în prima jumătate a anului. MAEIE în calitate de coordonator al procesului de integrare europeană a acordat şi va continua să acorde importanţă atît domeniilor calificate drept prioritare pentru agenda europeană a ţării (reforma justiţiei, combaterea corupţiei, libertatea mass-media etc.), cît şi celor care nu se regăsesc în mod tradiţional pe această listă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus