Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.07.2016

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene îndeamnă cetățenii Republicii Moldova aflați în orașele Ankara și Istanbul să evite ieșirile în locuri publice

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene îndeamnă cetățenii Republicii Moldova aflați în orașele Ankara și Istanbul să evite ieșirile în locuri publice

Urmare a acțiunilor care au avut loc in noaptea precedentă în Republica Turcia, punctele de trecere a frontierei bulgaro-turce Kapitan Andreevo, Malko Tarnovo și Lesovo sunt complet închise din partea Turciei. La fel, zborurile aeriene de la Chișinău spre Istanbul rămân temporar suspendate.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează îndemnul către cetățenii Republicii Moldova aflați în Turcia să păstreze vigilența, să nu părăsească locuințele, să evite locurile publice, să monitorizeze situația prin sursele mass-media disponibile, să întreprindă toate măsurile necesare pentru sporirea securității personale.

Ambasada Republicii Moldova de la Ankara și Consulatul General de la Istanbul se află în contact permanent cu autoritățile turce, administrațiile aeroporturilor Istanbul, Antalya și Ankara, precum și cu persoanele care au contactat misiunile diplomatice în vederea clarificării situației și vor acorda suportul corespunzător.

Cetățenii Republicii Moldova aflați în Turcia pot apela, în caz de necesitate, la următoarele contacte:
Ambasada Republicii Moldova în Ankara
Tel: +90 5348923694
Tel: +90 312 4465527
Fax: +90 312 4465816
Consulatul General al Republicii Moldova la Istanbul
Tel: +90 5350254276
Tel.: +90 212 251 72 64
Fax: +90 212 251 72 84
 
***
În legătură cu tentativa unei lovituri de stat care are loc în Turcia, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene îndeamnă cetățenii Republicii Moldova aflați în orașele Ankara și Istanbul să evite ieșirile în locuri publice, în special în cartierele administrative și arterele principale de trafic rutier.
Deoarece la moment rețelele de socializare pe teritoriul Turciei sunt blocate, legătura cu rudele și apropiații aflați în acest stat poate fi făcuta doar prin intermediul liniilor telefonice.

Deocamdată, toate zborurile de la Aeroportul internațional Ataturk din orașul Istanbul au fost sistate.
 
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în comun cu Ambasada Republicii Moldova de la Ankara și Consulatul General de la Istanbul monitorizează evoluția situației din Turcia și va reveni cu detalii noi pe măsura apariției acestora.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus