Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-07-14/secretarul-general-al-guvernului-a-purtat-discu-ii-cu-reprezentan-ii-agen-iei-de-cooperare-interna-i-44784.html
Data: Jul 14, 2016 (21:40)

Secretarul general al Guvernului a purtat discuții cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei

Secretarul general al Guvernului, Tudor Copaci a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Karsten Posse, Erk Roeloffs și Ronny Bechmann. În cadrul întâlnirii au mai participat reprezentantul Ambasadei Germaniei la Chișinău, Miriam Müller și câțiva funcționari ai Cancelariei de Stat.
 
Părțile au abordat subiecte legate de Programul de cooperare teritorială Republica Moldova‐Ucraina, cât și despre acele 11 proiecte, selectate din Republica Moldova, care urmează a fi sprijinite financiar din bugetul total de 3,3 milioane euro al Programului. De asemenea, s-a discutat despre demararea în luna septembrie a.c., a contractării proiectelor selectate în cadrul Programului, ce presupune înregistrarea acestora, deschiderea conturilor de finanțare și lansarea licitaţiilor.
 
Proiectele selectate au un caracter transfrontalier și vor fi implementate în comunitățile locale în regiunile de frontieră ale Republicii Moldova și Ucrainei. Acestea își propun dezvoltarea mediului, ocupării forței de muncă, sănătății publice, culturii, sportului, precum și îmbunătățirea condițiilor de trai ale oamenilor din localitățile de la frontieră.
 
Reamintim că, Programul de cooperare teritorială Republica Moldova‐Ucraina din cadrul Parteneriatului Estic este adresat ONG-urilor și autorităților publice locale și are un buget de 3,3 milioane euro finanțat de Uniunea Europeană. Programul este menit să consolideze relația între cele două state vecine și să ducă la rezolvarea în comun a problemelor, realizând proiecte de dezvoltare economico-socială.