Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-07-13/premierul-a-dispus-sanc-iuni-disciplinare-pentru-restan-ele-din-planul-de-actziuni-pentru-solu-ionar-44762.html
Data: Jul 13, 2016 (22:08)

Premierul a dispus sancțiuni disciplinare pentru restanțele din Planul de acţiuni pentru soluționarea problemelor în domeniul farmaceutic

În debutul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniştri, Prim-ministrul Pavel Filip a criticat activitatea instituţiilor responsabile de realizarea Planului de acţiuni pentru soluționarea problemelor în domeniul farmaceutic.
 
„La începutul lunii martie am aprobat un Plan de acțiuni, în care sunt indicate 41 de acțiuni, dintre care 23 trebuiau să fie realizate până pe 1 iulie. Pentru moment, avem realizate doar cinci acţiuni. Constat o abordare foarte iresponsabilă. Nu putem face planuri de acțiuni doar de dragul planurilor. În acest sens, am solicitat explicaţii de la Ministerul Sănătății și Agenția Medicamentului, dar informațiile primite sunt generale şi nu le accept”, a declarat Pavel Filip.
 
Astfel, Premierul a dispus aplicarea sancțiunilor disciplinare sub forma de avertisment pentru Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan și pentru directorul Agenției Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Vladislav Zara.
 
„Pe viitor nu mă voi opri doar la avertismente, trebuie să recunoaștem dacă avem capacitățile necesare pentru a realiza planurile aprobate şi, daca nu, să dăm locul altora”, a mai spus Prim-ministrul.
 
Planul de acţiuni pentru soluționarea problemelor în domeniul farmaceutic a fost aprobat în luna martie a.c., urmare a unor şedinţe convocate la iniţiativa Premierului Pavel Filip, cu participarea factorilor de decizie din sectorul public, a reprezentanților producătorilor autohtoni și străini, importatorilor, precum și a reprezentanților farmaciilor, pentru a identifica problemele din domeniu și a formula soluții, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.