Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-07-06/declara-ia-ppem-privind-vizita-viceprimministrul-rus-dmitrii-rogozin-in-republica-moldova-44654.html
Data: Jul 6, 2016 (22:46)

Declarația PPEM privind vizita viceprim-ministrul rus, Dmitrii Rogozin, în Republica Moldova

PPEM consideră că declarațiile de astăzi făcute la Tiraspol de către viceprim-ministrul rus, Dmitrii Rogozin, reprezintă încă un exemplu de aplicare de către Federația Rusă a politicii dublelor standarde în raport cu Republica Moldova. Nu este pentru prima data când oficialul rus utilizează vizitele în țara noastră pentru a declara deschis sprijinul regimului din stânga Nistrului și a veni cu învinuiri grave la adresa Chișinăului, dar și pentru a demonstra lipsa totală de respect față de cetățenii acestei țări.

Referitor la așa-numita foaie de parcurs propusă de către Federația Rusa, PPEM consideră că aceasta este o nouă tentativă de tergiversare a ridicării embargourilor impuse nejustificat și revenirii la implementarea corespunzătoare a cadrului existent de cooperare comercial-economică bilaterală. Drept dovadă servește și faptul că în relația cu regiunea transnistreană, Federația Rusă nu are nevoie de nici un fel de „foi de parcurs”.

PPEM atenționează autoritățile moldovenești să nu cadă pradă tentației de a accepta beneficii iluzorii prin adoptarea unor decizii, care ar submina ulterior implementarea Acordului de Asociere RM-UE, precum și care ar dezavantaja Republica Moldova în procesul de reglementare transnistreană.