Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.06.2016

Viceministrul de externe Lilian Darii s-a întâlnit cu secretarul general al Ministerului de Externe al Austriei Michael Linhart

În marja participării la Conferinţei Anuală a OSCE de Evaluare în domeniul Securităţii, în perioada 28-30 iunie 2016, la Viena, Austria, viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Lilian Darii a avut, astăzi, o întrevedere cu secretarul general al Ministerului de externe al Austriei, Michael Linhart.

Potrivit MAEIE, a fost efectuat un schimb amplu de opinii privind agenda bilaterală de cooperare. Viceministril Darii a menţionat dinamica ascendentă a relaţiilor bilaterale. El a mulţumit pentru asistenţa tehnică şi de dezvoltare oferită de Austria în cadrul Programului de Dezvoltare a Cooperării prin intermediul Agenţiei pentru Dezvoltare a Austriei în domenii importante pentru Republica Moldova: buna guvernare, consolidarea capacităţilor instituţionale, învăţământul profesional, aprovizionarea cu apă, etc. 

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, pe marginea procesului de soluţionare a conflictului transnistrean, inclusiv din perspectiva preluării de către Austria a preşedinţiei în exerciţiu a OSCE în 2017. Viceministrul Darii a ţinut să sublinieze importanţa menţinerii problematicii transnistrene pe agenda diplomaţiei austriece în cadrul Troicii OSCE, precum şi a programelor austriece de susţinere a măsurilor de întărire a încrederii în contextul procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus