Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.06.2016

Viceministrul de externe Lilian Darii participă la lucrările Conferinței anuale a OSCE pentru evaluarea securității

Viceministrul afacerilor externe și integrării europene Lilian Darii participă la lucrările Conferinței anuale a OSCE pentru evaluarea securității care se desfășoară la Viena, Austria, în perioada 28-30 iunie 2016.

În cadrul conferinței, la care participă delegații din cele 57 de state membre ale OSCE, se examinează chestiuni actuale de pe agenda acestei organizații, în particular, vizând sfidările și amenințările la adresa securității europene și modul în care trebuie de acționat pentru a face față acestora. O atenție aparte este acordată crizei din Ucraina și situațiilor de conflict din regiunea transnsitreană a Republicii Moldova, Karabahul de Munte și Georgia. O sesiune specială va fi dedicată problemelor legate de revigorarea regimurilor de control asupra armamentelor convenționale și măsurilor de întărire a încrederii și securității în spațiul OSCE.  

În cadrul sesiunior tematice viceministrul Darii va rosti discursuri pe marginea chestiunilor de pe agendă, în particular, vizând perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnsitrean, evoluția crizei din Ucraina, modernizarea mecanismelor de control asupra armamentelor convenționale și de promovare a măsurilor de întărire a încrederii și securității în arealul OSCE.

Potrivit MAEIE, în marja conferinței de securitate de la Viena, oficialul moldovean va avea întrevederi bilaterale cu șefii delegațiilor din Austria și SUA.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus