Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.06.2016

În China urmează a fi construit un Centru de Cooperare Moldova-Taicang

În China urmează a fi construit un Centru de Cooperare Moldova-Taicang

Intensificarea relațiilor comercial-economice între Republica Moldova și Republica Populară Chineză au fost discutate în cadrul întrevederii viceprim-ministrului, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, cu un grup de antreprenori din orașul Taicang, provincia Jiangsu, condus de  vice-președintele Centrului de Cooperare Economică din China, Liu Jinghua.
 
În cadrul întrevederii, părțile au discutat oportunitatea instituirii unui Centru de Cooperare Moldova-Taicang, care va deveni drept o platformă de promovare a exporturilor din Republica Moldova în China. "Planificăm să construim în China un centru cultural în stil tradițional moldovenesc și prin intermediul acestui proiect să oferim cetățenilor chinezi posibilitatea să descopere cultura, tradițiile  şi valorile poporului moldovenesc", a menționat Liu Jinghua.
 
Viceprim-ministrul Octavian Calmîc a susținut ideea oamenilor de afaceri din Taicang privind realizarea acestui proiect, menționând că acesta va contribui la dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre două state, devenind o platformă pentru promovarea produselor autohtone pe piața chineză, a tradițiilor și obiceiurilor poporului nostru. În context, ministrul Economiei a propus elaborarea unui Plan comun de acțiuni pentru realizarea acestui proiect, care să identifice atât  instituțiile responsabile, cât și mijloace financiare necesare pentru realizarea acestui proiect.
 
Centrul de Cooperare Moldova-Taicang ar putea fi construit până la sfârșitul anului curent, în acest scop urmând a fi semnat un acord bilateral între businessmenii din China şi reprezentanții Asociației Oamenilor Afaceri din Moldova.
 
Vice-președintele Liu a lansat o invitație în adresa ministrului Economiei de efectua o vizită în Taicang pentru a face cunoștințe cu oportunitățile oferite. Viceprim-ministrul Calmîc a agreat aceasta inițiativă și a menționat că vizită ar putea fi efectuată în toamna anului curent în cadrul vizitei sale oficiale în Republica Populară Chineză.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus