Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.06.2016

Co-raportorul APCE pentru Republica Moldova: Vedem cooperarea noastră doar sub aspect pozitiv

Co-raportorul APCE pentru Republica Moldova: Vedem cooperarea noastră doar sub aspect pozitiv

Prim-ministrul Pavel Filip l-a primit, astăzi, pe co-raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru Republica Moldova, Ögmundur Jonasson, în cadrul vizitei de documentare la Chişinău.Ögmundur Jonasson a fost însoţit la întrevedere de Şeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, Jose-Luis Herrero.
 
Premierul Pavel Filip a salutat vizita co-raportorilor APCE în Republica Moldova, menţionând că aceasta are menirea să contribuie la elaborarea următorului raport de țară. „Apreciem parteneriatul Republicii Moldova cu Consiliul Europei (CoE) și interesul cu care CoE urmăreşte evoluţiile din țara noastră”, a spus Prim-ministrul.
 
Şeful Executivului a făcut o trecere în revistă a priorităţilor şi obiectivelor echipei guvernamentale. În acest context, Pavel Filip a vorbit despre acţiunile întreprinse în vederea impulsionării reformei justiţiei, creării condiţiilor favorabile pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi investiţional, reformării administraţiei publice, dar şi în scopul aprofundării dialogului cu societatea civilă.
 
Potrivit Premierului, un obiectiv important este obţinerea unui acord cu FMI, restabilirea relaţiilor cu donatorii şi asigurarea stabilităţii şi predictibilităţii financiare a Republicii Moldova. Premierul Pavel Filip  a subliniat faptul că Guvernul este ferm determinat să realizeze reformele propuse, având şi susţinerea majorităţii parlamentare.
 
La rândul său, co-raportorul APCE pentru Republica Moldova a exprimat deschiderea pentru colaborare şi disponibilitatea de a acorda asistenţă Republicii Moldova. „Vedem cooperarea noastră doar sub aspect pozitiv şi venim la Chişinău de fiecare dată pentru a vă ajuta”, a declarat Ögmundur Jonasson. Potrivit oficialului, Consiliul Europei monitorizează atent evoluţia evenimentelor în ţara noastră şi atestă o ameliorare a situaţiei, comparativ cu luna februarie a.c..
 
Părţile au avut un schimb de opinii pe o serie de subiecte ce vizează reformele în justiţie, asigurarea drepturilor omului, libertatea mass-media, precum şi aspecte privind procesele electorale. Cei doi oficiali au menţionat importanţa realizării obiectivelor stabilite în conformitate cu cele mai înalte standarde internaţionale, inclusiv prin intermediul unei colaborări strânse între Republice Moldova şi Consiliul Europei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus