Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.06.2016

Circa 15% din cei 184 de angajați ai Serviciului Vamal supuși atestării nu corespund funcției deținute, aceștia urmând a fi eliberați din serviciu

Circa 15% din cei 184 de angajați ai Serviciului Vamal supuși atestării nu corespund funcției deținute, aceștia urmând a fi eliberați din serviciu

Directorul General al Vămii, Vitalie Vrabie a prezidat ședința de totalizare a Comisiei de atestare a Serviciului Vamal, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele atestării colaboratorilor din Aparatul Central, care s-a desfășurat în perioada 13 – 23 iunie a.c.

Deciziile finale ale Comisiei de atestare au fost adoptate în urma examinării criteriilor de eligibilitate stabilite în fișa de atestare precum corespunderea cu cerințele pentru funcția exercitată, respectarea disciplinei de muncă, dar și prestația  în cadrul interviului.

Rezultatele respectivei proceduri au relevat o pregătire insuficientă în cazul unor colaboratori, determinată de cunoașterea superficială a legislației vamale în vigoare și a actelor normative, precum și un nivel scăzut al competenței profesionale în exercitarea atribuțiilor funcționale.

Conform deciziei Comisiei de atestare, circa 15% din cei 184 de angajați supuși atestării nu corespund funcției deținute, aceștia urmând a fi eliberați din serviciu.

Totodată, în rezultatul atestării, Comisia a propus examinarea posibilității de stimulare a unor colaboratori vamali care au demonstrat o înaltă pregătire profesională, conform prevederilor art. 25 din Legea nr. 1150 din 20.07.2000. La această temă, Vitalie Vrabie a declarat că respectivele rezultate constituie premisele necesare pentru asigurarea promovărilor obiective în funcție de performanțe. ”Atestarea colaboratorilor vamali reprezintă unul dintre cele mai importante elemente de reformă, prin intermediul căruia ne propunem să sporim gradul de profesionalism și integritate în rândul angajaților, asigurând astfel eficientizarea activității întregului sistem vamal.”, a mai precizat Directorul General al Vămii.

Rezultatele atestării per sistem vor fi cunoscute după data de 18 august curent, când vor fi efectuate totalizările pentru toate subdiviziunile subordonate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus