Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.06.2016

Ministrul de externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu parlamentarii români membri ai Comisiei Comune pentru Integrare Europeană

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur, a avut astăzi, 23 iunie 2016, o întrevedere cu parlamentarii români Florin Constantinescu, Marius Sorin-Ovidiu Bota, Florinel Butnaru, Tinel Gheorghe, aflaţi în Republica Moldova cu prilejul desfăşurării celei de-a V-a reuniuni a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României.

În cadrul discuţiilor, au fost trecute în revistă realizările în implementarea Acordului de Asociere şi a Foii de parcurs privind agenda de reforme, precum şi priorităţile cooperării RM-UE în perioada imediat următoare. Parlamentarii români au apreciat eforturile autorităţilor moldoveneşti în promovarea reformelor şi şi-au exprimat determinarea de a le sprijini în continuare  prin susținerea multidimensională acordată pe linie parlamentară. Totodată, oficialii români au îndemnat autorităţile de la Chişinău să menţină ritmul înalt de implementare a angajamentelor prevăzute de Acordul de Asociere cu UE, asigurînd  în acest fel ireversibilitatea parcursului european al  ţării noastre.  

Potrivit MAEIE, ministrul Galbur a ţinut să aducă mulţumiri autorităţilor din România pentru sprijinul  constant, inclusiv în asigurarea aproximării şi armonizării legislaţiei Republicii Moldova la acquis-ul UE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus