Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.06.2016

Franța și România reafirmă susținerea deplină pentru integrarea europeană a Republicii Moldova

 Franța și România reafirmă susținerea deplină pentru integrarea europeană a Republicii Moldova

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al României, Lazăr Comănescu şi Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze, Harlem Desir, aflați într-o vizită de lucru comună la Chișinău, în perioada 16 – 17 iunie curent.

În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă prioritățile autorităților de la Chișinău în contextul realizării agendei europene a Republicii Moldova, nivelul de realizare a angajamentelor asumate în Foaia de parcurs, evoluțiile interne. De asemenea, oficialii au discutat despre importanța cooperării cu Fondul Monetar Internațional pentru relansarea asistenței externe a țării noastre.

Andrian Candu s-a referit la determinarea autorităților de a avansa pe calea integrării europene, accentuând iminența unor măsuri conjugate din partea Legislativului și Executivului pentru accelerarea reformelor în domeniul justiției și luptei anticorupție, sectorului financiar-bancar și consolidării securității energetice a Republicii Moldova. Președintele Parlamentului a mai vorbit despre îmbunătățirea climatului de afaceri în țara noastră, pentru sporirea investițiilor externe.

La rândul lor, Ministrul Afacerilor Externe al României, Lazăr Comănescu şi Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze, Harlem Desir au reafirmat suportul deplin al celor două state pentru agenda UE a Republicii Moldova. Totodată, diplomații europeni au salutat progresele înregistrate în implementarea reformelor și au încurajat autoritățile să mențină ritmul de activitate din ultima perioadă, urmărind să răspundă, în primul rând, așteptărilor cetățenilor.

„Suntem aici pentru a reconfirma suportul pentru parcursul european al Republicii Moldova și venim cu un mesaj de apreciere atât pentru actualul Guvern, cât și pentru Parlament, privind reluarea reformelor în direcția apropierii de UE”, a declarat Lazăr Comănescu, precizând că este pentru prima dată când miniștrii de externe ai României și Franței întreprind o vizită de lucru comună.

Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze, Harlem Desir a ținut să menționeze că Republica Moldova are mulți prieteni în Adunarea Națională franceză, care sunt gata să sprijine țara noastră, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus