Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.06.2016

Pavel Filip: Vrem să pornim de la reformarea administraţiei publice centrale şi să continuăm cu reforma administrativ-teritorială

Pavel Filip: Vrem să pornim de la reformarea administraţiei publice centrale şi să continuăm cu reforma administrativ-teritorială

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău, Philip Batson. Oficialii au discutat despre procesul de reformare a administraţiei publice din Republica Moldova, priorităţile stabilite de Executiv şi importanţa dezvoltării capacităţilor instituţionale.
 
Pavel Filip a mulţumit Guvernului britanic pentru suportul acordat în procesul de modernizare a sistemului public din Moldova, inclusiv în elaborarea Strategiei de reformare a administrației publice pentru anii 2016-2020, care urmează, în scurt timp, să fie promovată de Cabinetul de miniştri.
 
„Vrem să pornim de la reformarea administraţiei publice centrale şi să continuăm cu reforma administrativ-teritorială. Cu suportul PNUD, a fost lansat deja procesul de reformare a Cancelariei de Stat şi consolidarea capacităţii acesteia în calitate de Centru al Guvernului", a menţionat Pavel Filip.
 
În context, Premierul a subliniat că având o structură bine definită la Guvern se va putea merge mai departe. "Vreau instituţii care să vină cu viziuni clare pe fiecare domeniu de activitate. Avem multe strategii bune, dar ele n-au fost implementate pentru că n-a existat o viziune clară la nivel central”, a precizat Pavel Filip.
 
La rândul său, Philip Batson, Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, a reiterat deschiderea Guvernului de la Londra pentru susţinerea implementării reformelor în sistemul administraţiei publice şi dezvoltarea domeniilor prioritare, în beneficiul cetăţenilor.
 
Discuţiile au vizat, de asemenea, implementarea de către Executiv a Foii de parcurs şi realizarea angajamentelor asumate faţă de partenerii europeni, modificările legislative privind controlul de stat, adoptate în şedinţa de ieri a Executivului, precum şi negocierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, o misiune a căruia urmează să vină la Chişinău la începutul lunii iulie, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus