Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.06.2016

La Chișinău se va desfășura o reuniune moldo-comunitară pentru economie, managementul finanţelor şi aspecte sectoriale

La Chișinău se va desfășura o reuniune moldo-comunitară pentru economie, managementul finanţelor şi aspecte sectoriale

Pe 23 iunie a.c., la Chișinău, va avea loc reuniunea Clusterului I „Dialog economic, managementul finanțelor publice, statistică, servicii financiare, clauze de control şi anti-fraudă” al Subcomitetului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru economie, aspecte sociale şi sectoriale. Subiectul a fost discutat  în cadrul ședinței Comisiei guvernamentale pentru integrarea europeană (CGIE) din 15 iunie 2016, prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip.
 
Instituțiile responsabile, între care Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor, au raportat despre gradul de pregătire a autorităților moldovenești pentru această reuniune, în contextul eforturilor de restabilire a încrederii cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova.  
 
De asemenea, au fost examinate rezultatele reuniunii Comitetului mixt Republica Moldova – Uniunea Europeană, instituit în baza Acordului privind Spaţiul Aerian Comun, care a avut loc în perioada 8-9 iunie a.c. la Bruxelles. Astfel, a fost audiat raportul prezentat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, precum și de către Autoritatea Aeronautică Civilă.
 
De asemenea, la ședința CGIE a fost analizată evoluția implementării Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare, fiind trecute în revistă acțiunile realizate, dar și restanțele în implementarea prevederilor documentului în cauză.
 
Prim-ministrul Pavel Filip a reamintit că termenul limită de îndeplinire a angajamentelor stipulate în Foaia de parcurs este 31 iulie a.c., iar față de responsabilii care nu vor executa sarcinile trasate vor fi aplicate sancțiuni.  Premierul a mai atenționat instituțiile statului că Foaia de parcurs urmează să se realizeze în paralel cu Planul Național pentru implementarea Acordului de Asociere (PNIAA) și a cerut instituțiilor abilitate să monitorizeze strict acest proces, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus