Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.06.2016

La Chișinău a fost semnată Declarația de Intenție privind integrarea Cartei de Calitate a CEMT în componența profesională pentru Republica Moldova

La Chișinău a fost semnată Declarația de Intenție privind integrarea Cartei de Calitate a CEMT în componența profesională pentru Republica Moldova

La Chișinău a avut loc, astăzi, Forumul Internațional pentru Implementarea în practică a Cărții Calității Transporturilor Rutiere de mărfuri în sistemul de cote multilaterale CEMT. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a fost reprezentat de Ministrul Iurie Chirinciuc, Viceministrul Transporturilor, Sergiu Bucataru și Gheorghe Ambrosie, șeful direcției transport rutier.

În cadrul evenimentului a fost semnată Declarația de Intenție privind integrarea Cartei de Calitate a CEMT în componența profesională în Republica Moldova dintre Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Forumul Internațional pentru Transporturi(ITF), Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere(IRU) și respectiv, Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova(AITA).

Documentul prevede implementarea Cartei de Calitate pentru operațiuni de Transporturi Rutiere și Mărfuri în cadrul sistemului Multilateral de Cote CEMT, și în special a prevederilor privind componența profesională. Părțile semnatare a Declarației și-au asumat realizarea unor angajamente care presupun crearea condițiilor necesare pentru asigurarea transparenței eficiente în procesarea cererilor pentru licențele CEMT, garantarea de către companiile de transport implicate în operațiunile de transport rutier internațional de mărfuri în cadrul sistemului CEMT a unui nivel înalt de competență profesională a conducătorilor auto. Alte cerințe se referă la existența unei baze de date, o bună reputație a companiei de transport, capacitate financiară.

Potrivit MTID, Ministrul Iurie Chirinciuc a declarat că și-a stabilit drept prioritate cooperare eficientă cu asociațiile din domeniul transporturilor, atât la nivel intern, dar și extern. “Voi asigura crearea unor mecanisme eficiente pentru dezvoltarea ramurei transporturilor și excluderea barierelor din activitatea operatorilor de transport”.

Sergiu Bucataru, Viceministru responsabil de domeniul transporturilor, a reiterat sprijinul necesar inițiativei Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere cu privire la punerea în aplicare a tuturor prevederilor Cărții de calitate.

La Forumul Internațional pentru Implementarea în practică a Cărții Calității Transporturilor Rutiere de mărfuri în sistemul de cote multilaterale CEMT au participat reprezentanți ai uniunii transporturilor din Rusia, Ucraina,Georgia,Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Belorusia

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus