Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.06.2016

Dezbateri publice pe marginea proiectului Legii contabilității

Dezbateri publice pe marginea proiectului Legii contabilității

Peste 50 de specialiști în domeniul contabilității din Republica Moldova au participat la Ministerul Finanțelor, la o dezbatere publică asupra discuțiilor preventive în procesul elaborării proiectului Legii contabilității elaborat în baza directivelor europene, organizată de Ministerul Finanţelor şi Centrul pentru Reforma Raportării Financiare (CFRR) al Băncii Mondiale.

Proiectul Legii contabilității a fost elaborat în baza conceptului de transpunere a Directivei europene  privind contabilitatea în legislația națională  cu suportul unui consultant local în cadrul proiectului regional STAREP, proiect administrat de CFRR al Băncii Mondiale (www.worldbank.org/cfrr).

În debutul evenimentului, viceministrul Finanțelor, Iuri Cicibaba a menționat că Ministerul Finanțelor acordă o importanță deosebită raportării financiare, care reprezintă unul din rezultatele activității contabilului.

,,Transpunerea Directivei privind contabilitatea oferă oportunitatea perfecționării cadrului de reglementare, asigură un nivel mai mare de transparență și simplifică cerințele de raportare financiară pentru entități, implementînd astfel prevederile Acordului de Asociere RM-UE”, a menționat Iuri Cicibaba.

În timpul discuțiilor au fost prezentate principalele caracteristici, elementele și principiile generale ale proiectului menționat, domeniul de aplicare al prevederilor acestuia ș.a.

La finalul discuțiilor, viceministrul Finanțelor Veronica Vragaleva a mulțumit și a apreciat ideiile propuse de participanți  și a menționat că Ministerul FInanțelor susține îmbunătățirea proiectului respectiv.

Evenimentul este primul dintr-o serie care vor avea loc în scopul de a discuta pe marginea celor mai importante aspecte de politici, incluse în proiectul de lege.

Totodată, amintim că joi, 16 iunie 2016, ora 14:00, în cadrul Ministerului Finanțelor  urmează dezbaterile publice și asupra proiectului Legii privind auditul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus