Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.06.2016

Condiții mai avantajoase pentru rambursarea împrumutului accesat prin intermediul PNAET

Condiții mai avantajoase pentru rambursarea împrumutului accesat prin intermediul PNAET

Executivul a decis, în ședința de astăzi, extinderea termenului limită de întârzieri la rambursarea împrumuturilor acordate în cadrul Programului național de abilitare economică a tinerilor (PNAET). Astfel, s-a aprobat substituirea termenului de 5 zile de întârziere cu un termen de 30 zile, după care beneficiarii Programului își pierd dreptul la valorificarea porțiunii de grant.
 
Prin intermediul Programului național de abilitare economică a tinerilor, antreprenorii pot accesa finanțare de până la 300 mii lei, pentru o perioadă de maxim 5 ani, pentru a dezvolta afaceri în mediul rural. La rambursarea fără întârzieri sau în limita întârzierilor admise a împrumutului, 40% din valoarea acestuia devine grant nerambursabil. Dacă au fost admise întârzieri, beneficiarul pierde dreptul la valorificarea porțiunii de grant, care respectiv se transformă în împrumut rambursabil cu dobândă.
 
PNAET a fost lansat în 2008, iar valoarea totală a finanțărilor acordate depășește suma de 473 milioane lei. Pentru anul 2016, în proiectul Legii bugetului de stat, au fost prevăzuți 20,5 milioane lei pentru PNAET în vederea susținerii inițiativelor tinerilor antreprenori, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus