Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.06.2016

Procuratura cercetează sub aspect penal cazul construcţiei surpate din sectorul Rîşcani al capitalei

Procuratura s-a autosesizat în cazul construcţiei surpate de pe strada Miron Costin din capitală şi a dispus pornirea urmăririi penale pe faptul executării necalitative a construcţiilor.

Prin ordonanţa Procurorului General-interimar a fost dispusă crearea unui grup mixt de urmărire penală, din care fac parte şi procurori din cadrul Procuraturii Generale, care urmează să investigheze obiectiv, complet şi operativ toate circumstanţele cazului, inclusiv acţiunile factorilor de decizie ai autorităţilor publice, care au autorizat lucrările.

Pentru această infracţiune, norma penală prevede amendă în mărime de pînă la 600 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă de cel mult 10 mii unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Procuratura va informa despre evoluţia cercetărilor şi măsurile legale adoptate în consecinţă, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus