Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.06.2016

Peste 50 de reprezentanți ai Întreprinderilor Mici și Mijlocii au fost instruiți în gestionarea eficientă a afacerii

Peste 50 de reprezentanți ai Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) din nordul țării, potențiali beneficiari ai Programelor gestionate de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), au participat, în perioada 30 mai – 6 iunie, la sesiunile de instruire, organizate la Bălți și Soroca, în cadrul Programului de susțineri a sectorului ÎMM, subprogramul „Suport în lansarea afacerii”, etapa a III „Gestionarea eficientă a afacerii”.
 
Potrivit directorului general al ODIMM, Iulia Iabanji, gestiunea eficientă a afacerii este un program de instruire continuă destinat antreprenorilor de orice vârstă ce practică activități economice, care doresc să-şi sporească abilitățile în domeniul antreprenorial. ”Scopul Programului este sporirea nivelului de cunoștințe a agenților economici pentru desfășurarea unei activități economice eficiente. Din anul 2016 în cadrul acestui program, ODIMM oferă module de instruire pentru companiile cu potențial de creștere și de export”, a menționat Iabanji.
 
Printre alte module propuse pentru instruiri sunt planificarea strategică a afacerii, managementul financiar, inclusiv administrarea resurselor împrumutate, marketing on-line, proceduri de participare la proiecte europene, activitatea economică externă şi relațiile vamale, etc.
 
Instruirile sunt oferite gratis pentru toți antreprenorii mici și mijlocii. Antreprenorii doritori de a participa la cursuri au posibilitatea de a alege locul participării la seminar și se pot înregistra on-line pe site-ul ODIMM, accesând link-ul: http://www.odimm.md/index.php?option=com_content&view=article&id=72
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, până în prezent ODIMM a organizat 426 de seminare, în cadrul căror au fost instruite 12700 persoane, dintre care 66 la sută sunt femei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus