Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.06.2016

Vicepremierul Octavian Calmîc va întreprinde o vizită de lucru la Kiev

Vicepremierul Octavian Calmîc va întreprinde o vizită de lucru la Kiev

Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, va întreprinde la 6 iunie curent, o vizită de lucru la Kiev, unde va discuta relațiile comercial-economice dintre Republica Moldova și Ucraina cu mai mulți factori de decizie din cadrul Executivului ucrainean.
 
Stadiul actual al relațiilor moldo-ucrainene, perspectivele dezvoltării acestora, precum și problemele existente în relațiile dintre două state vor fi discutate de vicepremierul Octavian Calmîc în cadrul întrevederilor cu prim-viceprim-ministrul Ucrainei, ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului, Stepan Kubiv, viceprim-ministrul Vladimir Kistion, ministrul finanțelor Alexandru Danylyuk, precum și cu viceministrul  Energeticii și  Industriei Cărbunelui Alexandr Svetlik.
 
În cadrul întrevederii cu Stepan Kubiv va fi discutată și decizia Guvernului Republicii Moldova de a introduce, până la 31 decembrie 2016, taxele vamale la importul produselor lactate, produselor din carne și a cimentului din Ucraina. Potrivit autorităților moldovenești, măsura dată se înscrie perfect în normele internaționale ale Organizației Mondiale a Comerțului și Acordului privind crearea zonei de comerț liber în cadrul CSI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus