Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.06.2016

Moldova evita suspendarea din sistemul international Carte Verde

Moldova evita suspendarea din sistemul international Carte Verde

Adunarea Generala a membrilor Consiliului Birourilor "Carte Verde" de la Bruxelles a hotarat astazi, 2 iunie a.c., revocarea deciziei de suspendare a Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule din Republica Moldova (BNAA) din sistemul "Carte Verde".

Drept urmare, Consiliul Birourilor de la Bruxelles a acordat un credit de incredere BNAA, facilitand astfel transportul transfrontalier al cetatenilor Republicii Moldova care nu vor mai avea restrictii de procurare a asigurarilor "Carte Verde" pentru a calatori in strainatate, se arata in comunicatul de presa al BNAA remis catre portalul www.xprimm.md.

"Republicii Moldova i se pastreaza calitatea de membru monitorizat al Sistemului International "Carte Verde", avand insa conditia iminenta de a executa masurile care vor redresa stabilitatea si siguranta financiara a BNAA cu implicarea autoritatilor Republicii Moldova", se precizeaza in comunicat.

De asemenea, "desi a fost amanata suspendarea, datorita eforturilor depuse de catre BNAA, ramanem un membru monitorizat, ceea ce ne obliga la responsabilitate si eforturi continue pentru a solutiona toate problemele legate de stabilitatea si siguranta financiara a BNAA", a declarat pentru www.xprimm.md Alina OSOIANU, Director Executiv, BNAA.

Amintim ca decizia de suspendare a BNAA din sistemul "Carte Verde" a fost luata de catre Consiliul Birourilor in luna mai a anului trecut, urmand sa isi produca efectele incepand cu data de 1 octombrie 2015, dar a beneficiat insa de o serie de amanari succesive.

Precizam ca in anul 2015, cele 10 companii autorizate sa comercializeze polite Carte Verde in Moldova au vandut polite pe acest segment in valoare de 272,23 milioane lei, in crestere cu 3,3% fata de 2014. In Moldova sunt autorizate sa vanda polite Carte Verde urmatoarele companii: ACORD Grup, ASITO, DONARIS VIG, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ, KLASSIKA Asigurari, ALLIANCE Insurance Group si ASTERRA Grup, scrie www.xprimm.md - cel mai cunoscut portal de informatii cu privire la sectorul asigurarilor din Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus