Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.06.2016

Ministrul Octavian Calmîc a avut o întrevedere cu Directorul executiv al FMI

Ministrul Octavian Calmîc a avut o întrevedere cu Directorul executiv al FMI

Fondul Monetar Internațional (FMI) apreciază pozitiv acțiunile întreprinse de autoritățile Republicii Moldova în procesul de reformare a tuturor domeniilor vieții social-economice, în special financiar-bancar, etc. Declarația a fost făcută astăzi de Directorul executiv al FMI, Menno Snel, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei.
 
În opinia Directorul executiv al FMI realizarea acestor reforme creează toate premisele pentru negocierea și semnarea unui nou acord dintre Republica Moldova și FMI, care va deveni o platformă bună și pentru consolidarea relațiilor țării noastre cu partenerii de dezvoltare.
 
La rândul său, Octavian Calmîc a menționat că promovarea reformelor în toate domeniile constituie o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova nu doar din motivul de a restabili încrederea partenerilor străini, dar și din angajamentul autorităților de a schimba starea lucrurilor în stat, a crea condiții atractive de lucru și viață pentru toți cetățenii.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, Octavian Calmîc a făcut o trecere în revistă a acțiunilor întreprinse de ministerul Economiei pentru perfectarea cadrului legal, ajustându-l la acquis-ul comunitar, în special în domeniile energetic, investiții și competitivitate, infrastructura calității și protecția consumatorului,  managementul protecției publice, etc.
 

În context, vicepremierul s-a referit la pașii întreprinși de autorități în direcția creării unui climat investițional atractiv pentru mediul de afaceri, inclusiv prin instaurarea unui moratoriu asupra controalelor de stat, anularea a peste 120 de acte permisive, care influențau negativ asupra activității agenților economici, în special a întreprinderilor mici și mijlocii, etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus